آموزشی, فیلمبرداری

4 نکته برای فیلمبرداری بهتر با دوربین‌های DSLR

ترفند فیلم برداری بهتر

4 نکته برای فیلم برداری بهتر:

چند سالی است که کاربرد فیلمبرداری با دوربین‌های DSLR از حد گرفتن فیلم‌های خانگی بسیار فراتر رفته

و اکنون این دوربین‌ها در بسیاری از زمینه‌ها از جمله در فیلم‌سازی مستقل و برنامه‌سازی برای تلویزیون و شبکه‌های اینترنتی مورد استفاده گسترده قرار‌می‌گیرند.

در این مطلب به نکاتی می‌پردازیم که می‌توانند کیفیت فیلمبرداری با این دوربین‌ها را بهبود بخشند و جلوه‌ای حرفه‌ای‌تر به فیلم‌های ضبط‌شده با این دوربین‌ها بدهند.

Resolution

نکته اول:

1) با حداکثر کیفیت ممکن فیلمبرداری کنید!

تقریباً تمام دوربین‌های DSLR امروزی به کاربران اجازه‌ی انتخاب بین چند رزولوشن تصویر مختلف از جمله 1080p (معروف به full HD) و کیفیت 720p (HD) را می‌دهند.هرچند که بسته به نوع کاربری‌ (برای مثال برای آپلود در سایت‌های اشتراک‌گذاری فیلم) ممکن است کیفیت 1080p برای فایل نهایی مورد استفاده قرار‌نگیرد؛اما همیشه فیلم‌هایتان را در این کیفیت ضبط کنید و بعداً در مرحله‌ی post production (پس تولید) رزولوشن تصویر را به میزان مدنظر کاهش دهید.این کار باعث می‌شود که به فیلم‌هایی با حجم و رزولوشن پایین اما کیفیتی بهتر از فیلم‌های ضبط‌شده با رزولوشن 720p دست‌یابید.

Picture profile

نکته دوم:

2) اگر بیشتر در محیط بیرون و در نور طبیعی روز فیلمبرداری می‌کنید،

اغلب متوجه شده‌اید که در فیلم‌های این دوربین‌ها، جزئیات در سایه ‌روشن‌ها تا حد زیادی از بین می‌رود

(مثلاً آسمان کاملاً سفید و در سایه‌ها هم تیرگی بیش از حد است).

علّت این مسئله هم به دامنه‌ی دینامیک دوربین بستگی دارد و هم به پروفایل تصویری که در هنگام فیلمبرداری انتخاب ‌شده‌است.

دامنه‌ی دینامیک بالاتر که باعث می‌شود جزئیات بیشتری در فاصله‌ی بین روشن‌ترین و تاریک‌ترین نواحی تصویر ثبت شود

یکی از مشخصات سنسور تصویر دوربین است و قابل‌تغییر نیست (مگر اینکه دوربین را عوض کنید!)؛

اما با انتخاب پروفایل تصویر بهتر (در منوی دوربین‌های کانن از عنوان picture style و در دوربین‌های نیکون از عنوان picture control برای اشاره به پروفایل تصویر استفاده می‌شود) می‌توانید تا حدی جزئیات در سایه روشن‌ها را افزایش دهید.

به طور پیش‌فرض، پروفایل  standard در اکثر دوربین‌ها در هنگام فیلمبرداری انتخاب‌شده که کنتراست و اشباع رنگ زیادی دارد.

هدف در این مرحله این است که یک تصویر تخت (flat) با کنتراست، شارپنس و اشباع رنگ پایین بگیریم

تا در پس تولید در نرم‌افزار‌هایی چون Adobe Premier و Adobe After Effects به میزان دلخواه آنها را تنظیم کنیم.

برای اینکار به یک پروفایل تصویر تخت نیازمندیم.

یکی از گزینه‌های خوب، پروفایل تخت cinestyle‌Technicolor  است

که با استفاده از نرم‌افزار دوربین از طریق اتصال دوربین به کامپیوتر قابل بارگذاری است؛

اما اگر حوصله یا امکان این کار را ندارید می‌توانید به طور دستی در منوی دوربین یکی از پروفایل‌های تصویر را به دلخواه خود تغییردهید.

مثلاً پروفایل Neutral را برای فیلمبرداری تغییردهید

و در آن میزان شارپنس و کنتراست را در پایین‌ترین حد و اشباع رنگ را در -2 قرار دهید.

External Mic

نکته سوم:

3) از میکروفون خارجی استفاده‌کنید. کیفیت‌ صدا به اندازه‌ی کیفیت تصویر (حتی بیشتر) در حرفه‌ای به نظر رسیدن یک فیلم مؤثر است. همه‌‌ی دوربین‌های DSLR‌ دارای میکروفون داخلی مونو یا استریو هستند اما ضبط صدا با میکروفون داخلی مشکلاتی به همراه دارد. اول اینکه کیفیت این میکروفون‌ها خیلی خوب نیست و چون تمام صدای محیط را ضبط‌می‌کنند نمی‌توان تنها روی ضبط صدای سوژه تمرکز کرد. دوم اینکه محل قرار‌گیری آنها درون بدنه‌ی دوربین باعث می‌شود که صدای هرگونه تکان، فشردن کلید یا چرخاندن پیچ تنظیم به طور واضح در فیلم ضبط شود. خوشبختانه‌، بسیاری از دوربین‌های DSLR امکان اتصال میکروفون خارجی از طریق جک 3.5 میلیمتری صدا را به کاربر می‌دهند. بنابراین، ضبط صدا از طریق اتصال میکروفون خارجی می‌تواند به بالا بردن کیفیت صدا و در کل کیفیت کار شما کمک شایانی کند.

Rigنکته چهارم:

4) از نگه‌دارنده‌های (rig) دوربین‌های DSLR استفاده‌کنید.

در دست‌گرفتن دوربین‌های DSLR به خاطر اندازه‌ی کوچکشان نسبت به دوربین‌های مخصوص فیلمبرداری اغلب با دشواری‌هایی همراه است.

اگر نوع فیلمبرداری موردنظر شما نیاز به حرکت زیاد دوربین روی دست دارد بهتر است برای سهولت کار از نگه‌دارنده‌هایی که مخصوص این دوربین‌ها ساخته‌شده‌اند استفاده کنید. این نگه‌دارنده‌ها در انواع و مدل‌های مختلفی از سوی شرکت‌های مختلفی عرضه می‌شوند و فیلمبرداری با این دوربین‌های کوچک را بسیار آسان‌تر می‌کنند. همچنین، اکثر این نگه‌دارنده‌ها امکاناتی نظیر امکان اتصال مانیتور خارجی و سیستم follow focus (تغییر فوکوس در هنگام فیلمبرداری) را هم به سیستم فیلمبرداری شما اضافه می‌کنند.

البته، قیمت این نگه‌دارنده‌ها خیلی پایین نیست و شاید از بودجه‌ی شما خارج باشد. در این صورت سعی کنید با تماشای ویدئو‌هایی که در آن افراد خلّاق برای دوربین‌های DSLR نگه‌دارنده ساخته‌اند بتوانید برای دوربین خودتان یک نگه‌دارنده‌ی ساده بسازید، چراکه حتی نگه‌دارنده‌های دست‌ساز هم می‌توانند کار فیلمبرداری را راحت‌تر و حرفه‌ای‌تر کنند.

دیدن همه ی مطالب

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *