اگر قصد خرید یک دوربین عکاسی را داشته باشید احتمالا با انبوهی از انتخابهای گوناگون مواجه خواهید بود. حال اگر به هر دلیل قصد خرید از یک برند خاص را داشته باشید، باز هم شرایط تفاوتی نکرده و گزینههای زیادی پیش روی شما خواهد بود. به همین دلیل در این مطلب تلاش کردهایم تا با معرفی بهترین دوربینهای نیکون در سال ۲۰۲۰ و بیان نقاط قوت و ضعف هرکدام، کسانی که قصد خرید یک دوربین نیکون دارند را راهنمایی کنیم. تمامی دوربینهای معرفیشده نیز در بازار ایران موجود هستند و امکان تهیه آنها برای خریداران ممکن خواهد بود.
در سال گذشته مدلهای متفاوتی از دوربینهای نیکون معرفی شد؛ هم از نوع DSLR و هم از نوع بدون آینه. بااینحال، در طراحی هر دوربین، فلسفه و نوع استفاده تقریباً مشخصی قرار دارد که اگر از آن اطلاع داشته باشید، میتوانید انتخاب بهتر و عاقلانهتری را انجام دهید. بهعنوانمثال یک دوربین ممکن است بهصورت تخصصی برای استفاده در عکاسی طراحی شده باشد و دوربین دیگر برای استفاده در فیلمبرداری، یک مدل برای استفاده حرفهای مناسب باشد و دیگری برای افراد آماتور. در این حالت است که شناخت مناسب از کالاها، میتواند راهنمای بسیار خوبی برای خریدار باشد.
مقایسه مشخصات فنی نیکون Z6 و Z7
نیکون در سال ۲۰۲۰ با معرفی دوربینهای فولفریم بدون آینه Z6 و Z7، با قدرت پا به عرصه تولید دوربینهای بدون آینه فولفریم نهاد. همچنین معرفی نیکون Z50، موجب شد تا این کمپانی در رده دوربینهای بدون آینه میان رده نیز حرفهای بسیاری برای گفتن پیدا کند. این موارد خود گواه اهمیت بالای دوربینهای بدون آینه و جایگاه فعلی و آینده آنها در صنعت دوربینهای دیجیتال هستند. حتی جدیدترین دوربین DSLR این کمپانی یعنی نیکون D780 را نیز باید یک دوربین هیبرید دانست. زیرا که مشخصات و ویژگیهای آن، چیزی میان دوربینهای بدون آینه و DSLR است. تلاش شده تا در این مطلب دوربینهایی برای تمامی سطوح از آماتور تا حرفهای معرفی شود. همچنین برخی مدلهای معرفیشده، باوجوداینکه کمی از موارد دیگر قدیمیتر هستند اما دارای قابلیتها، توانمندیها و همچنین قیمتهایی هستند که قطعاً به آنها ارزش بررسی شدن را میبخشد. مدلهای بسیاری از دوربینهای نیکون هستند که در این مطلب به آنها اشاره نشده است. این امر بهمعنای پایین بودن کیفیت آنها نیست و تنها به این معنی است که با توجه به مواردی همچون قیمت، امکانات و نسبت این دو به هم، نمیتوان آنها را در این لیست قرار داد.
بهترین دوربینهای نیکون در سال ۲۰۲۰
- نیکون Z6
- نیکون Z50
- نیکون Z7
- نیکون D850
- نیکون D3500
- نیکون D780
- نیکون D750
- نیکون D7500
- نیکون P1000
در ادامه، به معرفی این مدلهای و نقاط قوت و ضعف هرکدام خواهیم پرداخت.
نیکون Z6
- سایز حسگر: فول فریم
- رزولوشن: ۲۴.۵ مگاپیکسل
- منظره یاب: الکترونیکی
- نمایشگر: ۳.۲ اینچی لمسی با قابلیت چرخش
- سرعت عکاسی پیاپی: ۱۲ فریم بر ثانیه
- رزولوشن فیلمبرداری: 4K
- سطح کاربری: نیمهحرفهای/حرفهای
+ رزولوشن بالای منظره یاب
+ عکاسی پیاپی با سرعت ۱۲ فریم بر ثانیه
– تنها پشتیبانی از کارتهای حافظه XQD
– عمق بافر محدود
تلاشهای قبلی نیکون برای تولید دوربین میرورلس حرفهای چندان مورد استقبال واقع نشدند؛ اما معرفی آخرین نسل از دوربینهای سری Z این کمپانی، یعنی دوربین نیکون Z6 و Z7 وضعیت را بهکلی تغییر داد. نیکون Z6 با توجه به قیمتی که دارد، امکانات بسیار خوبی را ارائه داده و از عملکرد سطح بالایی برخوردار است. حسگر این دوربین دارای رزولوشن ۲۴.۵ مگاپیکسل بوده و در کنار آن از یک سیستم فوکوس ۲۷۳ نقطهای استفاده شده است. سرعت عکاسی پیاپی این دوربین برابر با ۱۲ فریم بر ثانیه بوده و طراحی محصول، بسیار خوب و اصولی انجام شده است. منظره یاب الکترونیکی دوربین کیفیت بالایی داشته و استفاده از نمایشگر ۳.۲ اینچی لمسی، کار با دوربین را آسان و لذتبخش نموده است.
نیکون Z50
- سایز حسگر: APS-C
- رزولوشن: ۲۰.۹ مگاپیکسل
- منظره یاب: الکترونیکی
- نمایشگر: ۳.۲ اینچی لمسی با قابلیت چرخش
- سرعت عکاسی پیاپی: ۱۱ فریم بر ثانیه
- رزولوشن فیلمبرداری: 4K
- سطح کاربری: آماتور/نیمهحرفهای
+ هندلینگ بسیار خوب
+ منظره یاب باکیفیت
+ ارزش خرید بالا
– درگاه حافظه تکی UHS-I
– انتخابهای محدود برای لنز با مانت Z
بازار دوربینهای بدون آینه میان رده، هیچگاه چنین شلوغ و پررقابت نبوده است. نیکون Z50 ابعاد کامپکتی داشته و از گریپ بالایی برخوردار است. باوجوداینکه ابعاد این دوربین نسبت به رقبایش کوچک محسوب نمیشود، اما ارگونومی بسیار خوبی داشته و در دست گرفتن آن، احساس خوبی به کاربر میدهد. همچنین استفاده از یک جویاستیک روی دوربین، امکان انتخاب نقطه فوکوس را، زمانی که در حال استفاده از منظره یاب دوربین هستید آسان مینماید.
بهکارگیری یک پردازشگر تصویر EXPEED 6(در Z7 نیز از همین پردازشگر استفاده شده است) موجب شده تا دوربین عملکرد سریع و روانی داشته باشد. فیلمبرداری Z6 دارای حداکثر کیفیت 4K بوده و ثبت رنگها در این دوربین زنده و درعینحال بسیار واقعی میباشد. عملکرد دوربین در نور کم در حد مطلوب بوده و نمیتوان انتظار زیادی از آن داشت و بااینکه این یک دوربین سرعتبالا نیست، اما عملکرد سیستم فوکوس خودکار آن در تشخیص چشم سوژه خوب است.
نیکون Z7
- سایز حسگر: فول فریم
- رزولوشن: ۴۵.۷ مگاپیکسل
- منظره یاب: الکترونیکی
- نمایشگر: ۳.۲ اینچی لمسی با قابلیت چرخش
- سرعت عکاسی پیاپی: ۹ فریم بر ثانیه
- رزولوشن فیلمبرداری: 4K
- سطح کاربری: حرفهای
+ رزولوشن بالا
+ لرزشگیر داخلی قدرتمند
ـ درگاه تکی XQD
ـ عمق بافر تقریباً کم
همانند نیکون D850، برگ برنده این دوربین نیز رزولوشن بالا و سرعت عکاسی پیاپی آن میباشد. در کنار آن، قابلیت فیلمبرداری با رزولوشن 4K، این دوربین را مناسب استفاده در طیف وسیعی کرده است. برتری اصلی این دوربین نسبت به D850، استفاده از یک سیستم فوکوس خودکار ۴۹۳ نقطهای در آن است که حدود ۹۰ درصد از محور افقی و عمودی کادر را پوشش میدهد. در کنار آن، نیکون Z7 مجهز به یک سیستم لرزشگیر داخلی ۵ محوره است که با هر لنزی که روی این دوربین قرار دهید سازگار است.
گریپ این دوربین بسیار خوب بوده و در دست گرفتن و کار با آن لذتبخش میباشد. روی نیکون Z7 یک منظره یاب الکترونیکی با رزولوشن ۳.۶۹ میلیون نقطه قرار گرفته که با استفاده از پنل OLED، کیفیت بسیار بالایی را در اختیار کاربر قرار میدهد. همچنین کیفیت فیلمبرداری دوربین نیز به لطف رزولوشن بالای آن بسیار خوب میباشد، اما نمیتوان آن را یک دوربین مناسب برای استفاده تخصصی در فیلمبرداری دانست.
نکات منفی دوربین های سری z
یکی از نکات منفی در مورد دوربینهای سری Z، تنوع پایین لنزهای موجود برای آنها است. البته در اینجا منظور لنزهای مانت Z هستند که بهصورت اختصاصی برای این دوربینها طراحی شدهاند؛ زیرا کاربران همواره امکان استفاده از لنزهای مانت F روی این دوربینها را با استفاده از آداپتور تبدیل خواهند داشت. از دیگر مواردی که باید به آن توجه داشت استفاده از یک درگاه کارت حافظه روی این دوربین است که تنها از کارتهای حافظه XQD پشتیبانی میکند که این مورد با توجه به سایر ویژگیهای خوب دوربین، نباید روی تصمیمگیری شما تأثیر زیادی بگذارد.
نیکون D850
- سایز حسگر: فولفریم
- رزولوشن: ۴۵.۴ مگاپیکسل
- منظره یاب: اپتیکال
- فوکوس خودکار: ۱۵۳ نقطهای | ۹۹ نقطه کراس تایپ
- نمایشگر: ۳.۲ اینچی لمسی با قابلیت چرخش
- سرعت عکاسی پیاپی: ۷ فریم بر ثانیه
- رزولوشن فیلمبرداری: 4K
- سطح کاربری: حرفهای
+ کیفیت تصویر بسیار بالا
+ عملکرد حرفهای سیستم فوکوس خودکار
ـ سرعت بالا در فوکوس خودکار در حالت Live View
ـ عملکرد نهچندان مطلوب تکنولوژی SnapBridge
D850 با وجود گذشت چند سال از معرفی، کماکان یکی از بهترین و پرفروشترین محصولات نیکون است. طراحی بدنه یکپارچه و باکیفیت، حسگر فولفریم قدرتمند و سیستم فوکوس خودکار حرفهای، از مواردی هستند که موجب محبوبیت بالای این دوربین شدهاند. این محصول، انتخابی مناسب برای کسانی است که به دنبال یک دوربین برای استفاده در عکاسی منظره، مراسم عروسی، عکاسی پرتره و عکاسی طبیعت هستند.
دیگر ویژگی ها
مهمترین ویژگی این دوربین، استفاده از حسگر فولفریم با رزولوشن ۴۵.۴ مگاپیکسلی در آن است که کیفیت بالایی را در عکاسی دارد. سرعت عکاسی پیاپی این دوربین برابر با ۷ فریم بر ثانیه بوده و سیستم فوکوس خودکار آن دارای ۱۵۳ نقطه فوکوس میباشد. فیلمبرداری نیکون D850 دارای حداکثر رزولوشن 4K بوده و عمر باتری آن در شرایط ایدهآل برابر با ۱۸۴۰ شات خواهد بود. همچنین در شرایط نوری نامناسب نیز این دوربین عملکرد خوبی را از خود به نمایش میگذارد.
در سوی دیگر، عملکرد سیستم SnapBridge(سیستم اتصال بیسیم دوربینهای نیکون به موبایل( در حد و اندازههای این دوربین نبوده و سرعت فوکوس آن در حالت Live View(استفاده از نمایشگر دوربین بهجای منظره یاب) پایین است. این موارد در کنار معرفی دوربین جدیدتر نیکون Z7 موجب شده تا جایگاه این دوربین، کمی به زیر سایه مدل تازه رفته باشد. اما بااینوجود، کماکان یکی از بهترین و باکیفیتترین انتخابهای پیش روی کاربران میباشد.
نیکون D3500
- سایز حسگر: APS-C
- رزولوشن: ۲۴.۲ مگاپیکسل
- منظره یاب: اپتیکال
- نمایشگر: ۳ اینچی
- سرعت عکاسی پیاپی: ۵ فریم بر ثانیه
- رزولوشن فیلمبرداری: Full HD
- سطح کاربری: آماتور
+ قیمت مناسب
+ کیفیت تصویر بالا
ـ عدم پشتیبانی از رزولوشن 4K برای فیلمبرداری
ـ عدم وجود سیستم داخلی تمیزکننده حسگر
نیکون D3500، نقطه شروع دوربینهای DSLR نیکون است و انتخابی بسیار مناسب برای کسانی است که قصد شروع عکاسی را دارند. قابلیتهای فنی خوب، کیفیت تصویر بالا و وزن سبک در کنار برچسب قیمتی بسیار مناسب، مواردی هستند که موجب شده نیکون D3500 برای ما یک دوربین دوستداشتنی باشد. همچنین عمر باتری آن در شرایط ایدهآل برابر ۱۵۵۰ شات است که بهترین میزان در بین دوربینهای همرده آن بهحساب میآید. همانطور که گفته شد، این محصول یک دوربین آماتور است و لذا نباید با دوربینهای حرفهای مقایسه شود و انتظار ویژگیهای عجیبوغریب را از آن داشته باشید.
مانت این دوربین از نوع F نیکون بوده که همین امر، گستره وسیعی از لنزهای نیکون را برای انتخاب پیش روی کاربر قرار خواهد داد. حسگر بهکاررفته در این دوربین از نوع APS-C بوده و دارای رزولوشن ۲۴.۲ مگاپیکسل میباشد. نمایشگر دوربین دارای قطر ۳ اینچی بوده و قابلیت استفاده لمسی را ندارد که این امر احتمالاً برای کاهش هزینههای نهایی تولید دوربین صورت گرفته است.
نیکون D780
- سایز حسگر: فولفریم
- رزولوشن: ۲۴.۵ مگاپیکسل
- منظره یاب: اپتیکال
- نمایشگر: ۳.۲ اینچی لمسی با قابلیت چرخش
- سرعت عکاسی پیاپی: ۷ فریم بر ثانیه
- رزولوشن فیلمبرداری: 4K
- سطح کاربری: نیمهحرفهای
+ کنترلهای در دسترس
+ فوکوس خودکار سریع در حالت Live View
+ عمر باتری بسیار خوب
ـ بزرگ و سنگین بودن
ـ عدم وجود لرزشگیر داخلی
ـ قیمت بالا
نیکون D780 یک دوربین DSLR با قابلیتها و ویژگیهایی است که در دوربینهای بدون آینه نیکون همچون Z6 یافت میشوند. درواقع این محصول را میتوان چیزی بین یک دوربین DSLR و یک دوربین بدون آینه دانست. بدنه این دوربین از آلیاژ منیزیوم ساخته شده و به لطف گریپ بسیار خوب، در عین اینکه وزن دوربین کمی زیاد است اما احساس خوبی را به کاربر منتقل میکند. منظره یاب محصول از نوع اپتیکال بوده و در بخش بالایی دوربین یک نمایشگر برای مشاهده وضعیت دوربین و اعمال تنظیمات قرار دادهشده است. علاوهبراین، نمایشگر خود دوربین نیز دارای قابلیت چرخش است تا کادربندی از زوایای مختلف برای کاربر بهآسانی صورت گیرد. این نمایشگر همچنین امکان استفاده بهصورت لمسی را نیز دارد.
سیستم نورسنجی و تشخیص صحنه D780 از برادر بزرگترش یعنی نیکون D850 قرض گرفته شده و سیستم فوکوس خودکار آن دارای ۲۷۳ نقطه فوکوس خودکار تشخیص فازی میباشد. مشابه فوکوس خودکاری که در نیکون Z6 استفاده شده است. همچنین پردازشگر تصویر این دوربین از نوع EXPEED 6 بوده که در کنار حسگر ۲۴.۵ مگاپیکسلی دوربین، سرعت خوب و عملکرد مناسبی را برای ان به ارمغان آورده است.
درنتیجه موارد بالا، کیفیت تصویر این دوربین واقعاً بالا است. علاوه براین، نوردهی دوربین متعادل، داینامیک رنج بسیار خوب و کنترل نویز آن بهصورت مناسبی صورت میگیرد. از دیگر ویژگیهای مثبت این دوربین میتوان به عمر باتری بسیار خوب و عملکرد سریع و قابلاطمینان فوکوس خودکار بخصوص در حالت Live View اشاره کرد.
نیکون D750
- سایز حسگر: فولفریم
- رزولوشن: ۲۴.۳ مگاپیکسل
- منظره یاب: اپتیکال
- فوکوس خودکار: ۵۱ نقطهای | ۱۵ نقطه کراس تایپ
- نمایشگر: ۳.۲ اینچی با قابلیت چرخش
- سرعت عکاسی پیاپی: ۶.۵ فریم بر ثانیه
- رزولوشن فیلمبرداری: Full HD
- سطح کاربری: حرفهای
+ بدنه سبکوزن
+ داینامیک رنج خوب
ـ عدم پشتیبانی از رزولوشن 4K برای فیلمبرداری
ـ LCD غیر لمسی
سیستم فوکوس خودکار ۵۱ نقطهای و فیلمبرداری با حداکثر رزولوشن 1080p ممکن است در مقایسه با دوربینهای جدید بازار مشخصاتی قدیمی محسوب شوند؛ اما نکتهای که باید به آن دقت کرد این است که هدف از طراحی این دوربین، ارائه یک دوربین فولفریم با ابعاد کامپکت، وزن سبک و قیمت مناسبتر بوده است. به همین دلیل اگر فیلمبرداری با رزولوشن 4K همه آن چیزی که از یک دوربین میخواهید نیست، امکان دارد که D750 یک انتخاب بسیار مناسب برای شما باشد.
حسگر دوربین داینامیک رنج و کنترل نویز فوقالعاده خوبی دارد. در کنار آن، سیستم فوکوس خودکار دوربین عملکرد بسیار مناسبی در برخورد با سوژههای ثابت و متحرک داشته و این عملکرد در شرایط نوری نامناسب نیز به قوت خود باقی خواهد ماند. منظره یاب دوربین بزرگ و خوب است و نمایشگر بهکاررفته روی آن، به لطف قطر ۳.۲ اینچی خود که قابلیت چرخش دارد، کادربندی را برای کاربر دلچسب و آسان میکند.
عکاسی پیاپی در این دوربین با سرعت ۶.۵ فریم بر ثانیه صورت گرفته و برای ذخیرهسازی اطلاعات، ۲ درگاه در اختیار کاربر خواهد بود. همچنین پردازش فایلهای RAW در این دوربین نیز بهخوبی صورت میگیرد.
نیکون D7500
- سایز حسگر: APS-C
- رزولوشن: ۲۰.۹ مگاپیکسل
- منظره یاب: اپتیکال
- فوکوس خودکار: ۵۱ نقطهای | ۱۵ نقطه کراس تایپ
- نمایشگر: ۳.۲ اینچی با پنل لمسی و قابلیت چرخش
- سرعت عکاسی پیاپی: ۸ فریم بر ثانیه
- رزولوشن فیلمبرداری: 4K
- سطح کاربری: نیمهحرفهای
+ کیفیت تصویر بالا
+ سیستم فوکوس خودکار پیشرفته
ـ پشتیبانی از یک درگاه کارت حافظه
ـ رزولوشن ۹۲۱ هزار نقطهای نمایشگر
نیکون D7500 یکی از بهترین گزینههایی است که برای خرید دوربین نیمهحرفهای پیش رو خواهید داشت. طراحی و قابلیتهای این دوربین بهگونهای است که انتخابی مناسب برای استفادههای ورزشی، اکشن و فعالیت در محیطهای بیرونی است. این دوربین دارای یک حسگر با رزولوشن ۲۰.۹ مگاپیکسل است که همان حسگر بهکاررفته در نیکون D500 میباشد. عکاسی پیاپی در این محصول با سرعت ۸ فریم بر ثانیه صورت گرفته و حداکثر رزولوشن آن برای فیلمبرداری، 4K میباشد.
سیستم فوکوس خودکار این دوربین به پیشرفتگی سیستم فوکوس ۱۵۳ نقطهای بهکاررفته در سایر دوربینهای نیکون نیست اما کماکان میتوان آن را یک سیستم با عملکرد قابلستایش دانست. برای ذخیرهسازی اطلاعات نیز تنها یک درگاه کارت حافظه در دسترس کاربر خواهد بود که ممکن است برای برخی چندان مطلوب نباشد.
نیکون Coolpix P1000
- سایز حسگر: 1/2.3 اینچی
- رزولوشن: ۱۶ مگاپیکسل
- لنز: فاصله کانونی معادل ۲۴ تا ۳۰۰۰ میلیمتر با دیافراگم f/2.8-8
- سرعت عکاسی پیاپی: ۷ فریم بر ثانیه
- رزولوشن فیلمبرداری: 4K
- سطح کاربری: مناسب برای علاقهمندان به عکاسی
+ بزرگنمایی بسیار بالای لنز
+ عملکرد خوب سیستم فوکوس خودکار(در شرایط نوری مطلوب)
ـ سنسور کوچک و نتیجه کیفیت عکس معمولی
نیکون P1000 آخرین عضو خانواده دوربینهای سوپرزوم نیکون است. ویژگی اصلی این دوربین بزرگنمایی بسیار بالای آن است که امکان عکاسی سوپر تله را از فواصل بسیار دور برای شما ممکن میسازد. البته که این مدل و نسل قبلی آن یعنی P900، هر دو دوربینهایی هستند که بیشتر برای استفاده علاقهمندان به عکاسی طراحی و تولید شدهاند. زیرا به دلیل سایز کوچک حسگر، کیفیت تصویر آن ها معمولی بوده و در حد و اندازههای دوربینهای حرفهای، نیمهحرفهای و بعضاً آماتور نیز نمیباشند. البته که کار با لنز سوپرتله این دوربین، بسیار لذتبخش بوده و جذابیت بالایی دارد.
جمعبندی
در این مطلب تلاش بر این بوده که بهترین دوربین های نیکون در هر بازه قیمتی و برای استفادههای مختلف معرفی شده و نقاط مثبت و منفی هرکدام در اختیار شما قرار بگیرد. از شما تقاضا دارایم تا اگر تجربه کار با هرکدام از این محصولات را دارید و یا به نظر شما به نکتهای در این مطلب اشاره نشده است، آن را در بخش نظرات با ما به اشتراک بگذارید.
از نظر شما بهترین دوربین های نیکون در سال ۲۰۲۰ کدام بود؟